Fără categorie

9 MOTIVE PENTRU A URMA CURSURI INSPECTOR RESURSE UMANE

Ai vazut un anunt care promova cursuri inspector resurse umane si ti s-a parut interesant. Sau un prieten ti-a recomandat asta. Sau parintii ti-au spus ca este o meserie de viitor. Dar, daca ai ajuns aici, inseamna ca nu esti inca 100% convins ca este pentru tine. Pentru asta am descris mai jos cateva aspecte ale postului de inspector resurse umane. Sa vedem de ce merita sa devii un specialist in resurse umane. Iar tu sa poti evalua mai corect daca aceste avantaje si motive sunt valoroase pentru tine, daca ti se potriveste sau nu.

Si ca sa facem lucrurile asa cum trebuie, am impartit motivele pentru care ai urma cursuri de inspector resurse umane in doua mari categorii: din perspectiva companiilor si din perspectiva specialistului – adica tu.

Cursuri inspector resurse umane – perspectiva companiilor

O necesitate, nu un lux

Aproape orice companie cu peste 15 angajati are nevoie de un inspector de resurse umane pentru o companie mica (o firma cu 15 angajati este de cele mai multe ori considerata mica), nu prea mai faci fata fara un IRU (inspector resurse umane). Asta daca nu vrei sa te supra-aglomerezi si vrei sa pastrezi un echilibru in munca de birou. Cine se ocupa de resurse umane, cand nu exista specialist? De obicei, este proprietarul afacerii, directorul general sau contabilul. Si pentru oricare dintre ei este important sa existe un specialist care sa gestioneze documentele pentru resursele umane din companie, relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca, cu serviciul de medicina muncii, cu serviciul de securitate si samanatate in munca si cu alte organizatii corelate cu forta de munca.

Mai putine probleme

Inspectorul in resurse umane este specializat in aspectele tehnice ale gestionarii resurselor umane si se asigura ca firma respecta prevederile legislatiei muncii. ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) – institutia care are grija sa fie respectata legea in ceea ce priveste angajatii – este una dintre cele mai active institutii si care efectueaza cel mai frecvent controale. Deci, un inspector resurse umane ajuta compania sa se fereasca de probleme referitoare la angajati.

Eficientizarea costurilor companiei

Legislatia in domeniul muncii se schimba foarte des. Cu aceste schimbari vin si tot felul de deduceri, scutiri de impozite, beneficii care pot fi acordate salariatilor si asa mai departe. Un bun specialist nu pregateste doar documente, ci urmareste legislatia si cauta constant solutii de a optimiza costurile cu salariile. In beneficiul ambelor parti – salariati si companie.

2 in 1 cu un curs inspector resurse umane

Un inspector de resurse umane poate obtine si specializarea de contabil. Sau invers, un contabil poate urma cursuri inspector resurse umane si deveni IRU. In ambele cazuri, persoana respectiva devine o resursa mult mai valoroasa pentru companie. Mai ales companiile mici care nu isi permit sa aloce bugete mari pentru zona administrativa, apreciaza persoanele cu dubla calificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *